Risico Inventarisatie & Evaluatie voor dakveiligheid

Veiligheid: Topprioriteit!

Heeft u er enig idee van hoeveel en hoe dikwijls mensen op uw dak aan het werk zijn? Dat zijn niet alleen dakdekkers maar bijvoorbeeld ook glazenwassers, schoorsteenvegers, loodgieters en monteurs van klimaatinstallaties.

Over het algemeen is dat gevaarlijk werk en zijn de risico's van het werken op hoogte groot. Uiteraard wilt u dat het werk aan- of op uw dak veilig wordt uitgevoerd. Goede veiligheidsvoorzieningen zijn een absolute "must"!

Wettelijk verplicht.

Volgens de Arbo wet (artikel 5) is het verplicht de risico's voor medewerkers in kaart te brengen door een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E).

Het Arbo besluit (artikel 3.16) regelt dat bij een werkhoogte hoger dan 2,50 meter het verplicht is valbeveiliging aan te brengen.

Als gebouw-eigenaar of beheerder bent u eind-verantwoordelijk voor de veiligheid van de mensen die op uw dak aan het werk zijn. Die eindverantwoordelijkheid maakt dat u bij een ongeval aansprakelijk kan worden gesteld.

KleiVa bv maakt uw dak veilig

Wij kunnen voor u een Risico Inventarisatie en Evaluatie maken.

Wij helpen u de risico's in kaart te brengen, maken een Plan van Aanpak om de gevaren weg te nemen of te minimaliseren, installeren de beveiliging en vragen de keuring voor u aan.

Inspectie van uw dakveiligheid

foto van een dakinspectie

Veiligheid is een groot goed. Het uitsluiten van onnodige risico's is dat ook.

Wilt u meer weten over de veiligheid van uw dak of over de mogelijkheid van een onderhoudsplan gecombineerd met een RI&E? Neem dan contact op met ons.tekening van een dakanker

Risico Inventarisatie en Evaluatie

foto van verschillende dakveiligheidsmiddelen

Inventarisatie

Naast dat wij werken met bouwtekeningen, komen we ook uw dak bekijken. Daardoor brengen wij de technische en actuele situatie op uw dak in kaart. Van de toegangspunten van het dak en dakluiken tot verhoogde drempels en eventuele aanwezige permanente valbeveiligingssystemen. Op basis van die opname maken wij een rapportage die kristalhelder aangeeft waar- en wat risico's bij uw dak zijn.

Plan van Aanpak

Onze rapportage bevat ook een Evaluatie. Een Plan van Aanpak. Daarin doen wij aanbevelingen om de risico's bij uw dak weg te nemen of te neutraliseren. Omdat elk dak en elke situatie weer anders is, is ons plan van aanpak geen gestandaardiseerd werk maar houdt het rekening met uw situatie en voldoet het aan de strengste eisen die de wetgever kan stellen. Is een collectieve valbeveiliging (een permanent hekwerk of een borstwering) niet mogelijk, noodzakelijk of haalbaar dan adviseren wij een individuele valbeveiliging. Hierbij kunt u denken aan dakankers die individueel of in serie (= onderling verbonden) geplaatst worden en waaraan de dakwerkers zich kunnen vastlijnen.

Wij maken uw dak veilig!

Wij leveren en installeren de beveiligingsmaterialen. Van goedgekeurde kooiladders tot dakankers en veiligheidsharnassen. Van permanente valbeveiligingssystemen tot looppaden en markeringen. Onze materialen zijn goedgekeurd conform de wettelijke eisen. Sterker nog: Ze voldoen aan onze eigen strenge veiligheidseisen.